Το πρόγραμμα συνδέει ηγέτες επιχειρήσεων με φιλόδοξους επιχειρηματίες από όλο το νησί

Η CyprusInno ανακοινώνει την επίσημη έναρξη καθώς και το άνοιγμα υποβολής αιτήσεων της δεύτερης ομάδας του διακοινοτικού προγράμματος παροχής συμβουλών.  Η ομάδα της CyprusInno προσκαλεί επιχειρηματίες και startups (νεοφυείς επιχειρήσεις) από όλη την Κύπρο να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα.  Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για τους υφιστάμενους αλλά και για άλλους επίδοξους Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους ή οποιουσδήποτε επιχειρηματίες με βάση τους την Κύπρο, σε οποιαδήποτε φάση κι αν βρίσκεται η επιχείρηση τους, από το στάδιο της αρχικής ιδέας, μέχρι το στάδιο της εκκίνησης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2018.

Το διακοινοτικό πρόγραμμα παροχής συμβουλών της CyprusInno συνδέει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους Κύπριους επιχειρηματίες και επιχειρηματικούς ηγέτες, με υφιστάμενους ή επίδοξους επιχειρηματίες σε όλο το νησί ώστε να τους βοηθήσουν στην ανάπτυξη και στη μελλοντική τους επιτυχία.  Το πρόγραμμα ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ καινοτόμων ατόμων από όλες τις κοινότητες για να βοηθήσουν τα κυπριακά startups και τους επιχειρηματίες να πετύχουν και μαζί να αφήσουν το στίγμα τους στην παγκόσμια σκηνή στον τομέα της καινοτομίας. Δίνει στα startups και στους επιχειρηματίες στην Κύπρο την ευκαιρία να συνδεθούν και να μάθουν από τους καλύτερους, και με αυτό τον τρόπο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ όλων των κοινοτήτων, με την ελπίδα μιάς πιθανής επέκτασης των υπηρεσιών τους και σε άλλες αγορές της Κύπρου.

Έξι ομάδες θα επιλεχθούν για το πρόγραμμα, η κάθε μία θα ανατεθεί σε έναν ή περισσότερους μέντορες, ανάλογα με τις ανάγκες της βιομηχανίας και της επιχείρησης. Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε συνεδριάσεις τηλεδιάσκεψης διάρκειας μιας ώρας την εβδομάδα για έξι μήνες με τους συμβούλους τους, στην ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τους ίδιους, καθώς επίσης και προώθηση και ειδική προβολή (με με spotlight features) στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της CyprusInno.  Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, οι επιχειρηματίες ενθαρρύνονται να ρωτήσουν ερωτήσεις, να ανταλλάξουν ιστορίες ή εμπειρίες, να αναζητήσουν συμβουλές σχετικά με τα πρότζεκτ και παραδοτέα (επιχειρηματικά σχέδια, παρουσιάσεις pitch deck, κ.λπ.) και να αναζητήσουν βοήθεια για την αντιμετώπιση προκλήσεων.

Οι μέντορες του τρέχοντος έτους είναι οι: Ανδρέας Σολομωνίδης (Cypriot Enterprise Link), Ανδρέας Χατζησοφοκλέους (HJS Insurance), Ayşem Zorlu (Loacal.com), Χριστίνα Νεοφυτίδου (ARIS), Günperi Şişman (CyprusInno), Κυριάκος Φιαλογιάννος (KPMG Κύπρου), Παγκράτιος Βανέζης (KPMG Κύπρου), Πάνης Πιερή (DisruptCyprus.com) και Tunç Yalgın (επιχειρηματίας / ιδιώτης επενδυτής).  Επιλεγμένα ελληνοκυπριακά startups και Ελληνοκύπριοι επιχειρηματίες θα ανατεθούν σε Τουρκοκύπριους μέντορες και επιλεγμένα τουρκοκυπριακά startups και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες θα ανατεθούν σε Ελληνοκύπριους μέντορες.  Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τo British High Commission Λευκωσίας.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 6 μηνών, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019.  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2018.  Κάντε αίτηση σήμερα για να έχετε την ευκαιρία καθοδήγησης από Κύπριους startup επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες, για να επεκταθείτε Παγκύπρια και για να γίνετε μέρος του διακοινοτικού startup οικοσυστήματος της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες, για να γνωρίσετε τους μέντορες, ή για να υποβάλετε την αίτησή σας, επισκεφθείτε το:  http://cyprusinno.com/mentorship.

cyprusinno
Author: cyprusinno

Tags:

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account